ladataan Ladataan. Odota, ole hyvä.
3.2.2016

Lähde liikkeelle ajoissa ja käytä asiantuntijoita

Suomessa vaihtaa omistajaa vuosittain muutama tuhat yritystä. Ikääntyviä yrittäjiä ja siten omistajanvaihdosta kaipaavia yrityksiä on kuitenkin tätä merkittävästi enemmän. Myyntiprosessit käynnistyvät usein liian myöhään. Huono ja myöhäinen valmistautuminen aiheuttaa ongelmia arvonmäärityksessä ja oikeiden myyntiargumenttien löytämisessä. Erityisesti pienten yritysten ikääntyneet omistajat heräävät toimintaan aivan liian myöhäisessä vaiheessa.

Article image

Suomessa vaihtaa omistajaa vuosittain muutama tuhat yritystä. Ikääntyviä yrittäjiä ja siten omistajanvaihdosta kaipaavia yrityksiä on kuitenkin tätä merkittävästi enemmän.

Myyntiprosessit käynnistyvät usein liian myöhään. Huono ja myöhäinen valmistautuminen aiheuttaa ongelmia arvonmäärityksessä ja oikeiden myyntiargumenttien löytämisessä. 

Erityisesti pienten yritysten ikääntyneet omistajat heräävät toimintaan aivan liian myöhäisessä vaiheessa. 

 

Yrittäjiä on herätelty suorin kontaktein ja rakentamalla palveluita, jotka edistävät kauppojen syntymistä.  Suomen Yrittäjien vuonna 2015 tekemä tutkimus osoittaa, että herättelytoimenpiteet ovat saanet positiivista liikettä aikaan, mutta työtä on jatkettava systemaattisesti. Suomen Yrittäjien ylläpitämä Yrityspörssi on noussut merkittäväksi valtakunnalliseksi palveluksi. Sen sisällä toimivat alueelliset yrityspörssit auttavat asiakkaita löytämään paikalliset resurssit tarjoten samalla valtakunnalliset myynti- ja ostopalvelut. 

- Hämeen Yrityspörssi on paikka, jossa voi jättää myynti tai ostoilmoituksen ja löytää paikalliset asiantuntijakaupankäynnin avuksi. Rakennamme siitä verkkopalvelun, joka tarjoaa asiakkaille kaiken olennaisen yrityskaupoista yhden ja saman sivuston sisälläHämeen Yrittäjien palveluista vastaava Timo Ilomäki sanoo. 

 

Tutkimukseen vastanneet yrittäjät ilmoittivat omistajanvaihdoksen suurimmiksi haasteiksi ostajien löytämisen ja oikean hinnan määrittämisen.   

- Arvonmäärityksessä tarvitaan usein asiantuntijaapua. Asiantuntijoiden käyttämien säästää aikaa ja auttaa välttämään tyypilliset yrityskaupan karikot, Ilomäki kertoo.

Asiantuntijapalveluiden kehittämisessä tulee huomioida kaiken kokoiset yritykset. Asiantuntijoina toimivat omistajanvaihdoksiin erikoistuneet yritykset ja tilitoimistot. Hämeen Yrityspörssi toimii kauppapaikkana ja kerää yhteen alueen asiantuntijat. Sen palveluita kehitetään jatkuvasti pitäen silmällä kasvavien markkinoiden tarpeita.  

 

Omistajanvaihdokseen on tehty kattavia oppaita, joilla pääsee omassa vaihdoksessa liikkeelle. Voit tutustua niihin tästä.

 

Suomen Yrittäjien omistajanvaihdosbarometri 2015

Hämeen Yrityspörssi - Oikea kauppapaikka yrityksen myyntiä tai ostoa suunnittelevalle!